WAT IS NATUURKUNDE

De natuurgeneeskunde richt zich niet primair op het bestrijden van de ziekte en het behandelen van de symptomen, maar richt zich vooral op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen en het evenwichtig verdelen van energie over het lichaam. Het richt zich primair op het totale welbevinden, zowel lichamelijk als geestelijk, van de betreffende persoon.

 

 

Werken vanuit de 5 natuurgerichte elementen

1)Energie: zonder energie is er geen leven mogelijk.
Hoe beter de energiebalans, hoe beter het systeem functioneert, hoe groter de gezondheid.
Bij gezondheidsklachten zal de energie in balans moeten worden gebracht.

 

2)Prikkeloverdracht: zonder goede prikkeloverdracht in het zenuwstelsel zal de communicatie in het lichaam stagneren. Ons lichaam probeert constant balans in alle processen te bereiken. Een juiste werking van het communicatienetwerk is dus van groot belang. Wanneer een signaal niet op de juiste manier door het brein wordt waargenomen, kan er geen reactie op volgen en ontstaat er onbalans.

 

3)Drainage: geestelijk en stoffelijk ontgiften.
Alle opgedane indrukken en emoties moeten verwerkt kunnen worden.
Alle afvalstoffen van fysiologische processen moeten worden afgevoerd.

 

4)Voeding: al onze systemen en cellen varen wel bij een zo natuurlijk mogelijke voeding.Een kritische blik op het aanbod is absoluut noodzakelijk.

 

5)Psyche: luisteren naar signalen van het lichaam en hier verstandig op anticiperen.
Durf ingesleten patronen en gewoontes te doorbreken.
Inzicht in verkeerde beslissingen met betrekking tot de gezondheid

 

 

 

 

Natuurgeneeskunde is een geneeswijze die rekening houdt met het eigen vermogen tot herstel van de mens, het zelfgenezend vermogen. Er is een natuurlijke neiging naar gezondheid. Middels natuurlijke geneesmiddelen, behandelmethoden en gesprekken, zoals bijvoorbeeld bach-bloesems of fytotherapie (kruidengeneeskunde), voedingsadviezen of kristallen maar ook met temperamentenleer kun je dit zelfgenezend vermogen stimuleren

 

.